Blijf jezelf en maak je niet te druk.

Leer de werknemers van De Hooge Waerder eens op een andere manier kennen, deze keer Tjerk Feenstra, Jurist

Wat is je huidige gemoedstoestand?
Rustig, na een drukke periode thuis en op het werk. Thuis is vandaag de verbouwing begonnen dus daar hoef ik nu niets meer voor te doen. En op het werk heb ik alle opdrachten onder controle. En onder controle betekent voor mij dat ik de opdrachten op tijd kan opleveren en dat ik niet nog heel lang moet nadenken over een oplossingsrichting.

Wat is je levensmotto?
Het liefst ga ik zonder motto door het leven. Dat geeft mij alle vrijheid om mij aan te passen als vroegere dogma’s of principes niet meer bij mij passen.

Waar heb je een hekel aan?
Volwassen mensen die zich kinderachtig gedragen. In zaken heb ik altijd met een jurist van de tegenpartij te maken en daarin hebben wij natuurlijk tegengestelde belangen. In deze situaties toon je je juist volwassen als je het durft toe te geven als je ongelijk hebt. Daarmee versnel je onderhandelingen of voorkom je procedures, en dat is ook in het belang van je opdrachtgever. Je moet in de gaten houden dat je jezelf niet belangrijker maakt dan het eindresultaat.

Waar ben je trots op?
Niet iets heel specifieks. Trots is een lastig woord. Tevreden is een beter woord. Ik ben tevreden als ik na een productieve samenwerking met de jurist van de tegenpartij bij een overname tot een mooie uitkomst kom. En dat ik dan na drie weken bij het nalezen van het contract kan terugkijken en tot de conclusie kom dat ik het mooi heb opgelost.
Ik ben een fanatiek zeiler en wat het mooie is van zeilen is dat je heel weinig doet en je dan toch tegen anderen kan zeggen dat je op reis bent. Ik vind het magisch als ik na 24-48 uur zeilen in een ander land of eiland aankom. Het voelt dan als een ontdekking.
Zo voel ik mij iedere zomer wel drie keer een ontdekkingsreiziger.

Wat is je advies aan je toekomstige collega?
Blijf jezelf en maak je niet te druk.

Werk hard en dan komt het vast goed.

DEEL DIT BERICHT