“De Hooge Waerder heeft mij laten inzien hoe leuk accountancy is”

Van een bijbaan bij een bollenbedrijf naar receptioniste bij een accountancy kantoor. Dat is de stap die Sunny Loos, Assistent accountant, maakte toen ze bij De Hooge Waerder kwam werken. Inmiddels is zij bezig met haar afstudeeropdracht en rolt ze daardoor steeds meer in het accountancy vak.

De keuze voor accountancy
Als oproepkracht bij het secretariaat in Alkmaar startte Sunny haar carrière bij De Hooge Waerder. Naast haar studie Finance & Control was dit voor haar de ideale bijbaan. “Ik hoorde dat De Hooge Waerder op zoek was naar een receptioniste, dus besloot ik een open sollicitatie te sturen. Ik ben toen aangenomen als receptioniste. De combinatie van werk en studie was, en is, hier heel fijn. Ze zijn super flexibel. Zo kon ik soms na school nog even werken en was ik eigenlijk iedere dag welkom.”

Ongeveer 2,5 jaar later was Sunny op zoek naar een afstudeeropdracht voor haar studie. Hiervoor maakte zij de overstap naar de samenstelafdeling van het kantoor in Beverwijk. “Ik vond het in Alkmaar erg leuk. Je krijgt als receptioniste heel veel van het bedrijf mee en je ziet ook de klanten. Je kan alles vragen en iedereen staat open om je te helpen. Doordat ik al veel mensen had gesproken vanuit het secretariaat, was de overstap naar het kantoor in Beverwijk alleen maar gemakkelijker. Ik werd fijn ontvangen, waardoor ik de overgang erg goed heb ervaren. Ze willen je echt laten zien hoe leuk accountancy eigenlijk is. Zo was ik net 1,5 week op het kantoor in Beverwijk en mocht ik gelijk deelnemen aan een klantbespreking.”

Afstuderen
Voor haar afstudeeropdracht kijkt Sunny of de tarieven die De Hooge Waerder hanteert aan de klant rendabel zijn. “Het is een heel leuk onderwerp. Ik krijg voor dit onderzoek toegang tot alle vertrouwelijke gegevens, dus daarmee ook een grote verantwoordelijkheid. Dat zij mij dit toevertrouwen, geeft wel een goed gevoel. Doordat het een intern onderzoek is, voel ik mij veel meer betrokken bij het bedrijf. Het is ook fijn dat ik altijd naar mijn leidinggevende kan lopen als ik er niet uit kom. Hij neemt dan echt de tijd voor mij en legt alles goed uit.”

In het 3de jaar van haar opleiding moest Sunny kiezen voor de richting bedrijfseconomie of accountancy. Zij koos toen voor het eerste, maar merkt dat dit toch de verkeerde keuze is geweest. “Ik wist nooit wat ik na mijn studie wilde gaan doen. Ik zag altijd een beetje op tegen de moeilijkheid van accountancy en had daarop mijn keuze gebaseerd. Nu ik bij De Hooge Waerder werk, heb ik wel spijt van deze keuze. Zij hebben mij laten inzien hoe leuk ik accountancy eigenlijk vind. Gelukkig kan ik nu met mijn afstudeeropdracht echt in dit vak rollen. Ik wil hier beter in worden en daar helpen zij mij bij. Je merkt dat zij het ook hartstikke leuk vinden om die tijd in je te investeren.”

Persoonlijke begeleiding
De komende periode ligt Sunny’s focus op haar scriptieonderzoek. “Ik heb nu 10 weken om mij te verdiepen in dit onderwerp. Ik werk twee dagen op de samenstelafdeling en drie dagen aan mijn scriptie. Na mijn scriptie heb ik nog één afstudeeropdracht die ik moet doen, en ik denk dan zeker hier nog te werken. Het werk is uiteindelijk hetgeen waar ik het meest van leer en wat ik het leukst vind om te doen. Er wordt dan ook goed met mij meegekeken wat er allemaal mogelijk is. Dat is heel fijn.”

Over de begeleiding die Sunny krijgt is zij ook erg te spreken. “Als stagiaire word je hier heel goed begeleid. Ze kijken naar wat je kan en wat je leuk vindt om te doen. Per persoon wordt er rekening gehouden met welke begeleiding je nodig hebt en wat je aankunt. Je wordt wel uitgedaagd en in het diepe gegooid, maar met het juiste vangnet. Ik ben daardoor echt gegroeid. Voorheen kreeg ik mijn eerste telefoontje en zat ik door alle stress te trillen. Wanneer er nu een klant binnenloopt vind ik het gewoon leuk. Ik ben op zowel sociaal als op werkgebied erg gegroeid en dat is iets waar ik trots op ben.”

 

DEEL DIT BERICHT