“De Hooge Waerder is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen”

Nadat zij haar opleiding had afgerond was Rosalie de Geus op zoek naar een baan. Al snel kwam zij terecht bij De Hooge Waerder en inmiddels werkt zij alweer een jaar als Junior HR-adviseur. Benieuwd waarom zij deze keuze heeft gemaakt en hoe het haar nu bevalt?

Oriënteren naar een baan
Twee jaar geleden rondde Rosalie haar opleiding Human Resource Management af. Op dat moment werkte zij nog bij een opticien en was zij zich aan het oriënteren op een HR-gerelateerde baan. “Ik was op zoek naar een leuke organisatie waar ik kon doorgroeien. Dat was voor mij erg belangrijk. Ook vond ik het fijn om een baan in de buurt te hebben en om bij een bedrijf te werken die qua cultuur bij mij paste. Vandaar dat ik mij lokaal ben gaan oriënteren en zo kwam ik via Indeed terecht op de functie van de loonadministratie bij De Hooge Waerder.”

Ondanks dat Rosalie zocht naar een functie die wat meer op HR was gericht, besloot zij toch te solliciteren. “De site van De Hooge Waerder sprak mij enorm aan. Er werd duidelijk gemaakt dat er veel ontwikkelmogelijkheden liggen en dat is iets wat ik belangrijk vind bij een organisatie. Daarom besloot ik toch de HR-manager te bellen, in de hoop dat ik vanuit deze functie door zou kunnen groeien naar de HR-afdeling. Tijdens het telefoongesprek had ik dit ook aangegeven. Ik had een leuk gesprek met de HR-manager en ik was meteen enthousiast. Even later werd ik teruggebeld dat er zelfs een mogelijkheid zou zijn voor een functie op HR-gebied. Dat is dan ook de functie die ik nu doe.”

Een Junior HR-adviseur op de loonafdeling
Inmiddels is Rosalie nu iets langer dan een jaar in dienst als Junior HR-adviseur. In deze functie verzorgt zij alle HR-zaken voor de klanten van De Hooge Waerder. “Een aantal van onze klanten zijn net niet groot genoeg om iemand in dienst te nemen voor HR, maar hebben wel veel vraagstukken liggen op dit gebied. Dit zijn vraagstukken die gaan van operationeel niveau, zoals ziekmeldingen, tot aan het meedenken over een heel nieuw regelement voor het bedrijf. Bij dat laatste kijk ik goed naar het vraagstuk dat er ligt. Gaat het bijvoorbeeld over juridische of fiscale zaken, dan zorg ik dat de juiste collega ingeschakeld wordt.”

Als Junior HR-adviseur maakt Rosalie onderdeel uit van de loonafdeling. Zij is blij om in dit team te werken. “Ik zit hier onwijs op mijn plek. Iedereen is behulpzaam en ook erg geduldig. Ik ben zelf nog lerende op het gebied van loonadministratie dus dan is het fijn als je zulke behulpzame collega’s om je heen hebt. Het is geen probleem om vragen te stellen en er heerst ook een gezellige, fijne sfeer. Ik ben wel de enige externe HR-adviseur bij de Hooge Waerder, dus dat was in het begin soms lastig. Ik moest zelf wat meer uitzoeken, aangezien dit een nieuwe functie was, en er daardoor dus geen duidelijk invulling van de functie was. Gelukkig waren er genoeg collega’s aan wie ik mijn vragen kon stellen.”

Persoonlijke ontwikkeling staat voorop
Terugkijkend op haar jaar bij De Hooge Waerder vindt Rosalie dat ze al mooie stappen heeft kunnen maken. “Ik heb wel echt een groei meegemaakt en veel geleerd in het afgelopen jaar. Toen ik hier binnenkwam ben ik meteen begonnen aan mijn PDL en heb ik mijn loonheffingscertificaat gehaald. Ik werd in het begin wel in het diepe gegooid, maar met de juiste begeleiding. Ik mocht al vrij snel zelf klanten opbellen en kreeg echt de ruimte om mij daarin te ontwikkelen. Ik vind het ook fijn dat er wordt gestimuleerd om cursussen en opleidingen te volgen. Zo heb ik een paar maanden terug nog mijn certificaat basistraining Arbeidsdeskundig casemanager gehaald

Rosalie is trots op wat zij tot nu toe al heeft mogen doen en zal in de toekomst ook zeker niet stil gaan zitten. “Het lijkt mij leuk om later meer met arbeidsrecht te gaan doen. Ik vind dit een heel interessant onderwerp, maar er is nog veel meer waar ik mij in wil ontwikkelen Ook een master op universitair niveau is iets wat ik graag zou willen. Maar ik ben vooral trots dat klanten mij nu al inzetten voor al hun HR-zaken en dat steeds meer bedrijven hier gebruik van willen maken. De Hooge Waerder heeft mij goed geholpen om dit voor elkaar te krijgen en is zeker een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen. Zolang jij laat zien wat je wilt en waarom, is hier heel veel mogelijk.”

DEEL DIT BERICHT