“De vrijheid die ik heb, zorgt ervoor dat ik hier met plezier werk”

Als Medior Accountant begon Chris Broekema zijn carrière bij De Hooge Waerder. Hij startte op het kantoor in Alkmaar en heeft een aantal jaar later de overstap gemaakt naar het kantoor in Heerhugowaard. Benieuwd hoe hij het werken bij De Hooge Waerder in de afgelopen jaren heeft ervaren?

Van Alkmaar naar Heerhugowaard
Het is inmiddels alweer 11 jaar geleden dat Chris zijn loopbaan begon bij De Hooge Waerder. Maar hoe is hij hier eigenlijk terecht gekomen? “Een oud-collega van mij werkte bij De Hooge Waerder en die gooide een balletje op of ik misschien daar wilde komen werken. Vervolgens ging het snel en werd ik gebeld door De Hooge Waerder zelf met de vraag of ik wilde komen solliciteren. Op dat moment zat ik op medior-niveau en stroomde ik in op het kantoor in Alkmaar. Na vijf jaar ben ik overgestapt naar het kantoor in Heerhugowaard. Hier was meer ruimte om mijzelf te ontwikkelen en ik woon hier zelf ook, dus dat kwam goed uit.”

Nu, 6 jaar later, zit Chris goed op zijn plek op het kantoor in Heerhugowaard. “In het begin moest ik wel even wennen aan het idee van een ander kantoor, omdat ik mij erg hecht aan een plek. Maar vanaf de eerste dag dat ik in Heerhugowaard kwam, zat het goed. Er hangt een fijne sfeer en ik ben terecht gekomen in een gezellig team. We doen ook leuke dingen samen buiten het werk om en dat zorgt ervoor dat we een hecht team vormen. Daarom weet ik dat dit een goede keuze is geweest.”

Vrijheid in je werk
Momenteel is Chris druk met de jaarrekeningen van zijn klanten. “Ons team in Heerhugowaard bestaat uit ongeveer 20 man. Dit zijn partners, seniors, mediors en juniors. De mediors en juniors werken de jaarrekeningen uit en de partners en seniors bespreken deze vervolgens met de klanten en beantwoorden ook alle vragen die zij hebben. Het leuke bij De Hooge Waerder is dat je hier de vrijheid krijgt om zelf aan de slag te gaan. Zo heb ik ook klanten die ik volledig zelfstandig bedien en adviseer. Vooral de vrijheid die ik heb, zorgt ervoor dat ik hier met plezier werk.”

Naast de vrijheid die Chris krijgt, vindt hij het ook fijn dat er wordt meegedacht over je persoonlijke ontwikkeling. “Door de overstap van locatie heb ik mijzelf verder kunnen ontwikkelen. Het is fijn dat De Hooge Waerder daarin met je meedenkt en zoekt naar oplossingen. Daarnaast heb ik ook korte lijnen met beide locaties, waardoor je snel kunt schakelen. Je weet dat het goed zit bij je collega’s en je kunt altijd even bellen als er iets is.”

Begeleidende rol
Vanaf februari gaat Chris ook een van de stagiaires begeleiden. Het is voor hem de eerste keer dat hij een afstudeerstagiair(e) gaat begeleiden. “Ik vind het heel leuk dat De Hooge Waerder mij de kans biedt om dit naast mijn werk te doen. Überhaupt de begeleiding van mensen is iets wat mij aantrekt. Zo voer ik nu ook beoordelingsgesprekken met twee van mijn collega’s. Eén daarvan werkt ongeveer 80% aan jaarrekeningen die onder mijn verantwoordelijkheid vallen en die beoordeel ik ook. Dat vind ik erg leuk om te doen en hoop ik ook in de toekomst te blijven doen.”

Terugkijkend op zijn tijd bij De Hooge Waerder is Chris vooral trots op het punt waar hij nu staat. “Ik ben op een plek gekomen waar ik het erg naar mijn zin heb. Hiervoor heb ik bij een groter kantoor gewerkt, waar je meer een nummer bent. Dat is niks voor mij. Bij De Hooge Waerder heb je korte lijnen met collega’s en kennen we elkaar. Ook krijg ik de vrijheid die ik graag zoek in mijn werk. Ondanks dat ik nooit de titel Accountant heb behaald, zit ik hier toch als senior en doe ik het werk dat ik leuk vind. Dat is zeker iets waar ik trots op ben.”

 

DEEL DIT BERICHT