De werkweek van Sylvana van Weel, manager RA praktijk

Maandag

Na mijn oppeppende bootcamp op zondagochtend stort ik me vol energie op de maandag. Mijn dag begint met een check van de mailbox, waarbij ik direct de dringende e-mails afhandel. Vervolgens werk ik mijn weekplanning bij. Met een gevarieerde portefeuille aan klanten in handel, productie, transport, detachering, research & development en vermogensbeheer, is geen dag hetzelfde. In de late ochtend vertrek ik richting Amsterdam voor een bezoek aan mijn R&D klant. Zij werken aan nieuwe technologieën voor LED lampen. Samen met de finance manager bespreek ik de afronding van de controle en zoomen we in op de openstaande punten, met extra aandacht voor de waardering van de geactiveerde ontwikkelingskosten. Voordat ik naar mijn huis in Haarlem rijd, heb ik nog een afspraak met mijn coach. Ik ben blij dat ik binnen De Hooge Waerder de ruimte krijg om samen met een coach te werken aan mijn ontwikkeling.

Dinsdag

Op de fiets naar kantoor geniet ik van het mooie weer. Ik hoef vandaag niet naar klanten, dus laat mijn auto lekker thuis.  Op kantoor bespreek ik met mijn collega Maerten het gesprek van gistermiddag in Amsterdam en stemmen we af welke taken hij nog moet oppakken om het dossier af te ronden. Met collega’s Dumas, Malika en Wencke hebben we de pre-audit meeting van mijn detacheringsklant. Het levert goede inzichten op als we als team de mogelijke risico’s bespreken, de controleaanpak bepalen, de taken verdelen en aandachtspunten identificeren. Om 17 uur vertrek ik naar huis, klaar om samen met mijn groepje flink te zweten tijdens de bootcamp. De combinatie van conditie- en krachttraining in de buitenlucht zorgt er voor dat ik me fit en energiek voel.

Woensdag

Ik kijk uit naar mijn vrijwilligerswerk vanavond achter de bar in Patronaat, het poppodium in Haarlem vlak naast ons kantoor. Twee keer per maand ben ik daar als vrijwilliger te vinden. Mijn liefde voor live muziek, vooral van opkomende bandjes, maakt dit werk extra plezierig.

Vandaag neem ik de tijd om het werk van mijn collega’s te beoordelen. Maerten en Tin-man hebben de inventarisatie bij onze klant, een groothandel in stoffen, afgerond. Ik duik in het inventarisatieverslag, controleer de uitkomsten en conclusies, identificeer aandachtspunten voor de rest van de controle en ga na of er geen verschillen zijn die de controle beïnvloeden. Mijn opmerkingen noteer ik in de reviewnotes en bespreek ik later met Maerten en Tin-man.

Om half 6 wordt mijn avondmaal bezorgd bij kantoor, zodat ik om half 7 kan beginnen in Patronaat. Ik begin met het opbouwen van de bar en het vullen van de koelkasten, zodat alles klaar is voordat om half 8 de deuren opengaan. Als we rond middernacht klaar zijn met opruimen en schoonmaken, drinken we gezellig nog een drankje met elkaar. Het was weer een geweldige avond. Van Elephant gaan we denk ik nog veel horen!

Donderdag

Vanochtend bezoek ik een vermogensbeheerder in Amsterdam-Zuid. Zij vallen onder toezicht van de AFM en De Nederlandse Bank en moeten daarom voldoen aan allerlei compliance richtlijnen. Eens per jaar woon ik de bespreking met de externe compliance officer bij, zodat ik op de hoogte ben van de wijzigingen in wet- en regelgeving. Tegelijkertijd ontvang ik de uitkomsten van de interne controles die de compliance officer bij mijn klant heeft uitgevoerd, zodat ik weet of er situaties zijn geweest waarbij mijn klant niet compliant is geweest. Op basis van deze bespreking identificeer ik de risico’s en aandachtspunten voor de controle en bepaal ik onze controleaanpak.

Aan het eind van de middag hebben we onze wekelijkse kantoorborrel. Dit doen we op donderdag, omdat de meeste assistenten op vrijdag studeren.

Vrijdag

Op vrijdag werk ik een halve dag vanuit huis. Deze dag gebruik ik om alle openstaande zaken van de week af te handelen en met Dumas, de verantwoordelijke partner van de RA praktijk, te sparren over onze klanten. ’s Avonds ga ik uiteten met vrienden, een heerlijke start van het weekend.

 

Benieuwd naar een dag uit de week van ... ?

DEEL DIT BERICHT