De werkweek van Wijnand Krom, adviseur Corporate Finance

Maandag

Op maandagochtend hebben wij met het Corporate Finance team commercieel overleg op ons kantoor in Alkmaar. Ik vertel hen eerst over de fantastische come back van AZ tegen RKC van afgelopen zaterdagavond. Met collega’s was ik door een klant uitgenodigd in zijn skybox. In het commercieel overleg bespreken we de opdrachten die lopen, welke kansen we zien en wat we deze week gaan doen. Altijd nuttig.

Na het overleg ga ik in gesprek met Xander, collega jurist, over de koopovereenkomst van een van mijn klanten die bezig is met de overname van een strandpaviljoen. Het geeft mij altijd een goed gevoel dat we na een intensief traject met waardering van de onderneming en de onderhandelingen met de verkopende horecamakelaar, al weer in deze eindfase zijn beland.

Om half 6 rijd ik naar mijn huis in Heiloo. Lekker dichtbij. Altijd leuk om samen met mijn vriendin en kinderen te eten en te horen wat zij vandaag allemaal hebben beleefd.

Dinsdag

Mijn dag begint met een prospect gesprek. Vorige week mailde een ondernemer ons of wij mee willen kijken met het verkooptraject van zijn deel van de aandelen in zijn onderneming. Zo’n mooie kans laat ik niet lopen, dus ik had hem meteen gebeld voor een afspraak. Het gesprek loopt prettig en we krijgen eigenlijk meteen de opdracht om hem te ondersteunen.

Om half 1 loop ik met mijn collega’s van de samenstelpraktijk naar de Albert Heijn om de hoek om mijn lunch te kopen.

’s Middags ga ik verder met het financieringsvoorstel voor een klant die zich in wil kopen in het restaurant waar hij werkzaam is. We zijn in overleg met meerdere banken en het gaat gelukkig de goede kant op.

Woensdag

Tegelijk met het opmaken van de koopovereenkomst voor de overname van het strandpaviljoen loopt de financieringsaanvraag bij de Rabobank en ING. Ik heb vanochtend een kennismakingsgesprek met een accountmanager van de Rabobank en onze klant om de financieringsaanvraag te bespreken. Volgende week heb ik een afspraak met de ING.

Op woensdag werk ik altijd op ons kantoor in Beverwijk. Het werkt echt zo dat als je collega’s je zien en spreken je ook makkelijk doorverwijzingen krijgt voor werk. Op woensdag is er markt in Beverwijk en dan halen we altijd een kibbeling voor de lunch.

Na de lunch werk ik aan het due diligence onderzoek van één mijn klanten. Bij zijn vier vorige overnames waren wij ook betrokken. Het is altijd leuk en een uitdaging om een bedrijf helemaal door te lichten en te bepalen welke risico’s door de koper of verkoper moeten worden gedragen.

Donderdag

Ik ga nog even door met het due diligence onderzoek. Er is nog genoeg te doen, dus daar vul ik mijn hele ochtend nog wel mee.

Met mijn collega Thomas bespreek ik het informatiememorandum wat we hebben opgesteld voor een klant van ons die zijn bedrijf wil verkopen. De klant is gisteren met het memorandum akkoord gegaan, dus nu kunnen we actief opzoek naar potentiële kopers. Thomas zal hiervoor een lijst met mogelijke kopers opstellen.

Donderdagavond is mijn trainingsavond. Ik voetbal bij Alkmaarsche Boys in een vriendenteam. Na de training drink ik nog altijd een biertje met mijn teamgenoten.

Vrijdag

De vrijdag is voor mij echt een dag om de projecten die ik deze week heb gedaan zoveel mogelijk af te ronden. Ik bespreek met collega Xander (jurist) de voortgang in de koopovereenkomst. De Rabobank had nog vragen over de financieringsaanvraag, dus die beantwoord ik ook meteen per mail.

Uit het due diligence onderzoek kwamen ook nog aardig wat vragen die ik met de verkopende en kopende partij doorneem. Daar komen we wel uit.

Tegen vijf uur start de borrel in de kantine. Lekker om de week zo met mijn collega’s af te sluiten.

 

Benieuwd naar een dag uit de week van ... ?

DEEL DIT BERICHT