Een baan door zero-covid

Puur op gevoel koos Quinten voor De Hooge Waerder om zijn meewerkstage te doen. Als voorzitter van de studievereniging Business Studies van de Hogeschool Inholland in Alkmaar kwam Quinten Smith, 22, bij alle sponsoren regelmatig over de vloer. De gemoedelijke sfeer bij De Hooge Waerder gaf Quinten een beter gevoel dan de snelle corporate recruiters van de Big-4.


Een meewerkstage betekent bij De Hooge Waerder niet gewoon meedraaien met het dagelijkse werk. Als stagiair krijg je ook meteen verantwoordelijkheid. Quinten deed onderzoek op de ICT afdeling naar de migratie naar Sharepoint en kon meteen aan de slag om een Share Point support site in te richten.


Quinten spreekt al wat woorden Chinees, maar het zero-covid beleid gooide al zijn plannen voor een vervolgstudie in China door de war. De Hooge Waerder zag zijn kans schoon en bood Quinten meteen een baan aan voor 1 dag per week, wat goed te combineren is met zijn studie. Een aanbod waar Quinten vol enthousiasme op in is gegaan. Het bleef dus Alkmaar in plaats van Jinan.


Zijn kennis van procesverbetering zet Quinten in om een Learning Management Systeem te ontwikkelen waardoor het hele ICT proces van de onboarding van nieuwe medewerkers zowel voor de nieuwe collega als voor Quintens collega’s van de ICT afdeling soepel verloopt.


Of Quinten zijn scriptie ook bij De Hooge Waerder gaat doen is nog niet duidelijk. Wat wel zeker is dat Quinten na zijn studie in ieder geval nog gaat doorstuderen en dan ook graag wil blijven werken bij De Hooge Waerder, omdat hij het daar heel erg naar zijn zin heeft.

DEEL DIT BERICHT