“Eerst mijn RA titel”

Mijn RA titel behalen en tekenend accountant worden. Dat is de ambitie van controle leider en relatiebeheerder Sander Boom, die binnenkort met zijn laatste stageperiode begint van de opleiding tot Registeraccountant. Via een vriend is Sander 7 jaar geleden na zijn Bachelor begonnen bij De Hooge Waerder en daar heeft hij het erg naar zijn zin.

Over waarom Sander het na 7 jaar nog steeds leuk vindt is hij helder. De grote zelfstandigheid die hij krijgt bij het uitvoeren van zijn projecten, de verschillende klanten in uiteenlopende branches, het samenwerken in een leuk wisselend team en de flexibiliteit in arbeidsuren maken dat Sander met iedere dag met veel plezier naar zijn werk gaat.

Bij De Hooge Waerder groei je met je klanten mee. Vanaf de start werkt Sander al voor enkele klanten waar hij als junior begon met weinig kennis van het controleren van jaarrekeningen. Nu is hij bij deze klanten controleleider en neemt hij deel aan het gesprek over de controle van de jaarrekening met de directie. Hij merkt dat de directie dan vooral de aandacht voor de processen waardeert.

Sander geniet van het vak als accountant. Het uitpluizen van iedere jaarrekeningpost ziet Sander bij al zijn klanten als een mooie uitdaging. Sander kan dan ook trots zijn op een afgerond dossier. Hij ziet dat het vak verandert, waardoor hij continu blijft leren. Zo werkt de RA praktijk van De Hooge Waerder samen met een extern data-analyse bureau. Zij kunnen alle bestanden aan elkaar koppelen waardoor het inzicht in bijvoorbeeld de hele goederenbeweging van inkoop tot verkoop sneller verloopt. De klanten zien hier de toegevoegde waarde van in.

Het RA team is hecht. Iedereen kan zijn mening geven en er wordt goed naar elkaar geluisterd en eigen inbreng wordt gewaardeerd. De focus op kwaliteit binnen de afdeling vindt Sander prettig. Zelf coacht en begeleidt hij de junior collega’s op zijn eigen opdrachten bij de klant. En natuurlijk is er alle ruimte om de benodigde opleidingen te volgen. Na het werk doet het team veel met elkaar samen. Zo gaan sommige kijken bij sportwedstrijden en zijn er andere die samen wel eens een potje gamen na het werk. Ook zijn er vaak collega’s bij de vrijdagmiddagborrels aanwezig, maar er wordt veel meer onderling georganiseerd zodat iedereen het naar zijn zin heeft.

 

DEEL DIT BERICHT