“Er wordt veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling”

Zes jaar geleden stapte Timo van der Gracht voor het eerst De Hooge Waerder binnen als werkstudent. Op dat moment wist hij nog niet precies welke richting hij later op wilde. Inmiddels is hij doorgegroeid naar medior Belastingadviseur. Benieuwd hoe hij deze ontwikkeling heeft ervaren?

Van de horeca naar het kantoorleven
Timo studeerde rechten op de Universiteit van Amsterdam. Op het moment dat hij praktijkervaring op wilde doen, merkte hij dat de mogelijkheden schaars waren. Zijn broer werkte bij De Hooge Waerder en zo kwam hij binnen als werkstudent. “Ik ben hier begonnen omdat ik wilde proeven aan het vakgebied belastingadvies. Zelf kwam ik vanuit de horeca, dus het kantoorleven was wel even schakelen in het begin. Gelukkig werd ik fijn ontvangen en had ik gelijk een vertrouwd gevoel.”

Een half jaar later kwam er een vacature vrij op het kantoor in Alkmaar. “Tijdens mijn studie twijfelde ik nog heel erg welke kant ik op wilde. Ik wist nog niet goed of ik de adviespraktijk in wilde, bij de belastingdienst wilde werken of juist heel iets anders. De Hooge Waerder gaf mij een prettig gevoel en mijn stageperiode beviel heel goed. Wanneer je dan bent afgestudeerd en De Hooge Waerder aangeeft dat ze je vast in dienst willen hebben, dan is die keuze heel makkelijk.”

Persoonlijke ontwikkeling
Momenteel werkt Timo op het kantoor in Haarlem als medior Belastingadviseur. “Vorig jaar is onze collega die de particuliere aangiftepraktijk runde met pensioen gegaan. Samen met een directe collega heb ik dit, naast mijn reguliere werkzaamheden, overgenomen en zijn wij verantwoordelijk voor de aangiftepraktijk voor de particuliere klanten van de kantoren Beverwijk en Haarlem. Daarnaast ondersteun ik bijvoorbeeld ook de fiscale partner bij internationale vraagstukken en verricht ik veel werkzaamheden voor expats. Hierdoor zie ik de fiscale vraagstukken van een particulier, een lokaal bedrijf tot aan een heel groot internationaal bedrijf. Dat maakt het leuk en heel veelzijdig.”

Naast zijn veelzijdige functie volgt Timo het traject gesprekstechnieken. “Tijdens dit traject leer ik, samen met een aantal andere collega’s, hoe wij ons beter in de klant kunnen verplaatsen. Zo kijken we samen naar de juiste vragen om te stellen aan de klant en worden we uitgedaagd om ons af te vragen wat er daadwerkelijk bij de klant speelt. Dit zorgt ervoor dat we vanuit verschillende invalshoeken naar de klant kijken en hen van optimaal advies voorzien. Ik vind het dan ook fijn dat De Hooge Waerder veel waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling en hier ook de mogelijkheden voor biedt.”

Trots op eigen vooruitgang
Als Timo terugkijkt op de afgelopen vijf jaar bij De Hooge Waerder is hij vooral trots op zijn eigen ontwikkeling. “Ik kwam hier binnen als een student die nog niet wist wat hij wilde. Het is fijn dat hier wordt ingezet op de persoonlijke ontwikkeling van de werknemers, waardoor ik zelf kon ontdekken wat ik nou precies wilde. Als ik dan kijk waar ik nu sta en de vele verantwoordelijkheden die ik heb binnen de organisatie, ben ik best trots. Vooral de menselijke relatie die ik behoud met de klant is iets waar ik erg tevreden over ben.”

Hoewel Timo trots is op waar hij nu staat, geeft hij ook aan voorlopig nog lang niet uitgeleerd te zijn. “Ik ben nu op een bepaald punt gekomen dat ik sommige ondernemers zelfstandig kan adviseren. De ontwikkeling houdt nooit op. Ik wil meer ervaring op doen en nog veel meer leren. Uiteindelijk is mijn ambitie om een nog meer adviserende en relatiebeheerdersrol aan te nemen. Het lijkt mij leuk om nog meer zelfstandig met de klant in gesprek te gaan. Het geeft dan ook een fijn gevoel om te weten dat bij De Hooge Waerder daar ook ruimte voor is.”

 

DEEL DIT BERICHT