“Het was een compleet zorgeloos weekend”

Regelmatig organiseert De Hooge Waerder een personeelsuitje naar het buitenland. Dit jaar stond Lissabon op de planning. Meta Appelman, Controller, werkt al 19 jaar bij De Hooge Waerder en ging ook dit jaar weer mee op reis. Benieuwd hoe zij het heeft ervaren en wat ze heeft gedaan? Lees dan snel verder!

Ontwikkeling binnen De Hooge Waerder
In 2003 begon Meta bij De Hooge Waerder. Zij was een tijdje uit het werkveld geweest om te reizen. “Ik was toen nog bezig met mijn RA opleiding en wilde weer aan het werk. Ik kwam hiervoor van een groot bedrijf, maar wilde nu juist aan de slag bij een wat kleiner kantoor waar de mentaliteit wat zachter is. De RA afdeling in Alkmaar was toen nog klein. Met z’n tweeën deden we de controles bij klanten. Inmiddels bestaat de afdeling uit ongeveer 18 medewerkers, dus je kunt zeggen dat de RA afdeling aardig gegroeid is.”

Vervolgens maakte Meta de overstap naar de samenstelpraktijk en vanuit daar kwam zij terecht in haar huidige functie als Controller. “Ik heb best een tijd bij de samenstelpraktijk op de AA-afdeling gewerkt. Na verloop van tijd werd ik benaderd om mij ook met de interne administratie bezig te houden. Niemand maakte namelijk onze eigen jaarrekeningen en dat moest anders. Hierdoor kreeg ik de functie van controller erbij. Doordat we groter werden en er steeds meer werk bij kwam kijken, hield ik mij minder bezig met samenstelwerk en groeide ik zo in de functie van Controller.”

Met zijn allen naar Lissabon
De Hooge Waerder organiseert vaak personeelsuitjes. Voorgaande jaren zijn ze met het hele bedrijf naar onder anderen Praag, Parijs, Dublin en Sicilië geweest. Dit jaar stond Lissabon op de planning. “Voor het personeelsuitje van dit jaar mochten wij onze voorkeur doorgeven. Er was een aantal plekken met een bijbehorend programma waar je op kon stemmen. Uiteindelijk is het Lissabon geworden. De week voor de trip stond helemaal in het thema van Portugal. Zo kregen we Portugese hapjes en werden we goed voorbereid over de planning. Dan krijg je er nog meer zin in.”

Op vrijdag 24 juni was het dan zover, de trip naar Lissabon begon. “Ik ben zelf al drie dagen eerder naar Lissabon vertrokken met een aantal andere collega’s om alvast vakantie te vieren. In de dagen erna stroomden er nog een paar groepen in en op vrijdag vloog de rest van het bedrijf en waren we compleet. Er was gelijk een hele ontspannen en gezellige sfeer. Op de tweede dag was er een keuzeprogramma, waarbij je kon gaan golfen, surfen, een paleis bezoeken of een segway-tour maken. In de middag kwamen we dan weer bij elkaar voor de lunch en daarna konden we ontspannen bij het zwembad. Ook was er een poolparty en kon je ’s avonds door naar een club. Voor mij dus een weekend met weinig slaap, maar wel een hoop gezelligheid. Alles was tot in de puntjes goed geregeld. Dat maakt dat het een compleet zorgeloos weekend was.”

Personeelsuitjes
Meta zit, samen met nog 4 collega’s, in de personeelsvereniging. De PV verzorgt regelmatig uitjes en activiteiten. De reizen naar het buitenland worden verzorgd door een extern bureau, maar de tripjes naar locaties in Nederland regelt de personeelsvereniging. “Het is superleuk om te bedenken wat we met het bedrijf kunnen gaan doen. Zo hebben we een keer een feest in Noordwijk gegeven. Hiervoor ga je dan op zoek naar een feestlocatie, vervoer, eten en nog veel meer. Ook hebben we een nacht in een hotel gefaciliteerd. Het geeft toch een andere sfeer als je na een feest met z’n allen in een hotel slaapt, dan dat iedereen weer naar huis gaat. Ook samen aan de ontbijttafel zorgt voor leuke momenten.”

Naast dat Meta positief is over de personeelsuitjes, is zij ook erg te spreken over De Hooge Waerder als werkgever. “Je komt hier echt in een warm bad terecht. De Hooge Waerder is een werkgever met hart voor zijn medewerkers. Alle partners zijn altijd bereid met je mee te denken, ook als het privé even iets minder gaat. Ze doen er alles aan om je te helpen en het werk voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Ook voel je totaal geen hiërarchie. Iedereen is gelijk en wordt gewaardeerd om zijn eigen kunnen. Niets is te gek, als je er maar wel voor gaat. Als je iets wilt dan is dat bijna altijd wel mogelijk. Dat, in combinatie met de gezellige collega’s en uitjes maakt het werken voor De Hooge Waerder gewoon superleuk.”


Meta Appelman

DEEL DIT BERICHT