“Het werken met internationale klanten is een leuke component in het werk”

Werken met internationale klanten. Dat is wat het werken bij De Hooge Waerder voor Gerhard Kraij nog leuker en veelzijdiger maakt. Naast belastingadviseur en Partner is hij hét aanspreekpunt voor internationale vraagstukken. Benieuwd hoe hij te werk gaat bij dit soort vragen? Lees dan snel verder.

Internationale vraagstukken
Gerhard werkt al sinds 2011 bij De Hooge Waerder. Naast zijn rol als belastingadviseur is hij sinds januari 2021 ook Partner. “Als fiscalist ben ik voornamelijk bezig met het adviseren van klanten. Dit kan op fiscaal gebied, maar ook andere aspecten komen hier voorbij. Ik sta veel in contact met klanten, maar ook met collega’s. Bij klanten spelen er vraagstukken op allerlei gebied. Ik werk dan ook regelmatig samen met mijn collega’s van de accountancy, lonen, corporate finance en de juridische afdeling om de klant verder te helpen. Dat maakt het werk leuk en veelzijdig.”

Ook houdt Gerhard zich bezig met de internationale kant binnen De Hooge Waerder. Speelt er een internationaal vraagstuk, dan weten zijn collega’s hem te vinden. “Wat we momenteel in de praktijk bij onze eigen klanten zien, is dat mensen en bedrijven steeds mobieler worden. De digitale infrastructuur is vanwege de coronapandemie de afgelopen jaren namelijk sterk verbeterd. Hierdoor zien we dat bedrijven over de grens personeel werven, waarbij de nieuwe werknemers in hun ‘eigen land’ blijven wonen. Ook verhuizen werknemers naar andere landen, maar blijven zij in dienst bij hun werkgever in Nederland. Hierbij komen allerlei internationale vraagstukken om de hoek kijken, zowel op accountancy, juridisch als fiscaal vlak.”

Netwerken met andere adviseurs
De Hooge Waerder is lid van een internationaal netwerk, genaamd Morison Global. Dit is een netwerk met vergelijkbare accountancy kantoren en telt nu 141 aangesloten kantoren in 74 landen. “Het voordeel van lid zijn van dit netwerk is dat je veel contacten legt met adviseurs in andere landen. Zij kunnen ons helpen met vraagstukken die spelen wanneer onze klanten over de grens ondernemen. En ook andersom. Wanneer zij een Nederlands vraagstuk hebben, kunnen wij hen daar weer bij helpen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om contact te hebben met collega’s in andere landen, die vaak voor vergelijkbare uitdagingen staan als wij. Die ervaringen delen we dan. Ook op dat vlak kun je van elkaar leren.”

Wanneer er een internationaal vraagstuk binnenkomt is Gerhard vaak één van de eerste aanspreekpunten. “Het werken met internationale klanten en vraagstukken is een leuke component in het werk. Het is net even anders, de vragen zijn anders en de regelgeving vaak ook. Het kan bijvoorbeeld gaan om de aanschaf van een vakantiewoning in het buitenland waarmee we de klant helpen, het aannemen van een sales representative om de buitenlandse markt te betreden, of personeel dat in het buitenland wil wonen. Het kan echter ook gaan om grotere vraagstukken zoals het openen of overnemen van een bedrijf in het buitenland. Wij zijn dan de eerste die de klant belt. Wij schakelen vervolgens met buitenlandse partijen om de klant op ieder gebied te kunnen ondersteunen.”

Conferenties over de hele wereld
Naast het internationale netwerk dat Morison Global biedt, organiseert zij ook conferenties. Gerhard gaat al zo’n acht jaar naar deze internationale conferenties. “Tijdens deze bijeenkomsten draait het vooral om netwerken. Nu ik al wat langer naar de conferenties ga, is het leuk om oude bekenden weer te ontmoeten, maar het draait ook zeker om het uitbreiden van mijn huidige netwerk. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om je eigen zichtbaarheid te vergroten, zodat buitenlandse adviseurs ons weten te vinden wanneer zij klanten hebben die in Nederland gaan ondernemen.”

Dit jaar vond de conferentie plaats in Wenen. “In september ben ik met drie collega’s afgereisd naar Oostenrijk voor de vierdaagse conferentie. Naast het vele netwerken worden er presentaties gegeven over verschillende onderwerpen en zijn er nog een aantal specialisten break-out sessies, zoals een audit groep en een groep over global mobility (grensoverschrijdende arbeid). Bij die laatste sessie heb ik samen met drie andere adviseurs, uit Engeland en Duitsland, een presentatie gegeven. De dagen dat we daar zijn, hebben we altijd gezamenlijke lunches en sluiten we af met een diner. Ook is er op de laatste dag vaak nog een leuke trip. Dit jaar zijn we met een oude tram door de stad gereden en werd ons de geschiedenis van de stad verteld.

Het is leuk om mijn affiniteit met internationale klanten bij De Hooge Waerder kwijt te kunnen. Naast dit soort conferenties is ook het contact met adviseurs in andere landen erg fijn. Dat maakt het werk een stuk veelzijdiger.”

 

DEEL DIT BERICHT