“Ik kan mij hier elke dag blijven ontwikkelen”

Wanneer je weinig ervaring hebt in een bepaald vakgebied, is het vaak moeilijk die branche te betreden. Voor Yildiz Koseoglu, Salarisadministrateur bij De Hooge Waerder, was dit niet het geval. Zij solliciteerde zonder enige ervaring in de salarisadministratie bij De Hooge Waerder, en werd met open armen ontvangen. Waarom zij deze stap heeft gemaakt en hoe zij dit heeft ervaren, vertelt ze je graag.

Zonder ervaring de salarisadministratie in
In 2018 kwam Yildiz in dienst bij De Hooge Waerder. Hiervoor werkte zij als Teamleider in een supermarkt. “Toen ik hier vier jaar geleden binnenkwam, had ik geen ervaring als salarisadministrateur. Ik had mijn hbo-opleiding Bedrijfseconomie afgerond en alleen ervaring tijdens mijn stages opgedaan en kennis vanuit de theorie van mijn opleiding. In mijn rol als leidinggevende was ik wel al veel bezig met salarissen en uren, en controleerde ik bijvoorbeeld ook voor andere collega’s of alles goed stond. Toen ik om mij heen steeds meer hoorde over salarisadministrateurs werd ik toch nieuwsgierig.”

Ondanks dat Yildiz niet zo ervaren was op het gebied van salarisadministratie, maakte zij toch de overstap naar De Hooge Waerder. “Het was best een spannende beslissing om een nieuw vakgebied te betreden. Maar tegelijkertijd dacht ik bij mezelf, je moet toch ergens beginnen. Het is dan heel fijn dat De Hooge Waerder daarvoor open staat. Na mijn sollicitatie werd ik uitgenodigd en in het eerste gesprek voelde het al gelijk goed. Naast dat de sfeer goed aanvoelde en er een klik was, gaven zij mij ook echt de kans om mijzelf te ontwikkelen. Toen was de keuze voor mij snel gemaakt.”

Leren en werken tegelijk
Om haarzelf te verdiepen in het vak salarisadministrateur is Yildiz na haar proeftijd direct gestart met een opleiding om haar Praktijkdiploma Loonadministratie te behalen. “Ik was al jaren uit de boeken dus toen ik met de opleiding begon, was dit wel weer even wennen. Gelukkig waren, en zijn, mijn collega’s super behulpzaam. Ik kan bij iedereen terecht voor vragen en we houden we elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zo leren we ook van elkaar. Inmiddels heb ik al twee certificaten behaald en moet ik nu nog één onderdeel van de opleiding.”

Naast dat Yildiz de opleiding volgt, doet ze ook veel ervaring op in haar rol als salarisadministrateur. “Ik verzorg maandelijks de salarissen en heb mijn eigen klantenbestand. Ik ben blij dat ik zo goed ben ingewerkt. Ik werd begeleid waar nodig en kon altijd bij iemand terecht voor vragen. In het begin dacht ik eigenlijk dat een salarisadministrateur alleen te maken had met de loonstrook, maar er komt zoveel meer bij kijken. Zo controleer en verwerk ik de loonadministraties, meld ik mensen in en uit dienst, verzorg ik maandelijks loonaangiftes, voer ik de cao door en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik doe dit voor verschillende branches. Zo werk ik de ene keer voor een bedrijf in de horeca en het volgende moment voor een kapper of een technische groothandel. De afwisseling van de werkzaamheden en branches maakt het leuk en uitdagend.”

Veel ontwikkelingsmogelijkheden
Nu, vier jaar verder, heeft Yildiz bij De Hooge Waerder al grote stappen kunnen maken. “Als ik kijk naar hoe ik hier binnenkwam en hoe het nu gaat, dan heb ik mezelf al op veel gebieden ontwikkelt. Ik heb veel meer kennis en ervaring. Het helpt dan mee dat ik zulke fijne collega’s om mij heen heb. Ik kan met hen sparren en ze willen mij bij alles helpen. Als ik niet uit een bepaald vraagstuk kom of er niet uitkom met opdrachten voor mijn opleiding, kan ik hen om hulp vragen en leggen zij uit hoe zij het aanpakken.”

Over de ontwikkelingsmogelijkheden binnen De Hooge Waerder is Yildiz erg tevreden. “Als jij je ergens verder in wilt ontwikkelen staat De Hooge Waerder daar erg voor open. Je kunt cursussen of opleidingen volgen, maar ook bijvoorbeeld workshops bijwonen. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de trip naar Lissabon die dit jaar op de planning staat. Dat maakt het werk nog een stukje leuker.”

Yildiz

DEEL DIT BERICHT