“Ik vind mijn werk net zo leuk als handbal”

Van jongs af aan wist Eva van Stralen dat zij later Accountant wilde worden. Inmiddels is zij twee jaar in dienst bij De Hooge Waerder en is zij in korte tijd van junior naar medior Accountant doorgegroeid. Naast haar baan volgt ze een studie vanuit De Hooge Waerder en handbalt zij op hoog niveau. Benieuwd hoe Eva dit allemaal combineert?

Studeren en werken tegelijk
Voordat Eva bij De Hooge Waerder terecht kwam, heeft zij haar bachelor op de universiteit afgerond en heeft dit daarna vervolgd met een Master Accountancy. Na haar Master heeft zij ook een Post-Master gevolgd richting Accountancy RA. “Op het moment dat ik mijn Master en Post-Master volgde, werkte ik ook naast mijn studie. Om mijn RA-titel te behalen, moet ik de praktijkstage doen. Bij het bedrijf waar ik op dat moment werkte, kon dit niet en zodoende ben ik op zoek gegaan naar een ander kantoor voor mijn praktijkstage. Ik wilde dit graag doen bij een kantoor met een persoonlijke sfeer en de juiste werk-privé balans. Zo kwam ik uit bij De Hooge Waerder.”

De praktijkstage die nodig is om haar RA-titel te behalen, kon Eva wel doen bij De Hooge Waerder. “Ik kwam hier als junior Accountant binnen en had net mijn theorieopleiding afgerond. Ik gaf aan dat ik eerst even wilde wennen voordat ik aan mijn praktijkstage begon, maar het voelde al snel vertrouwd. Ik ben nu een jaar bezig en dat gaat erg goed. Ik krijg hierbij ook een prettige begeleiding. Ik hoop over twee jaar mijn praktijkstage af te ronden en mijn RA-titel te hebben. Naast mijn praktijkstage ben ik binnen een jaar doorgegroeid naar medior Accountant. Dit is kenmerkend voor De Hooge Waerder. Ze kijken hier echt naar de persoon, wie je bent en wat je kunt. Zo krijg je snel de verantwoordelijkheid om werkzaamheden in je eentje op te pakken, zonder dat ze je laten zwemmen. Dat spreekt mij onwijs aan.”

Werk-privé balans
Inmiddels zijn we twee jaar verder en zit Eva goed op haar plek. “Ik werk nu in een team van 16, waarvan vier accountants. Je krijgt hier de ruimte om te doen waar je goed in bent en wat je interessant vindt. Ikzelf vind het bijvoorbeeld leuk om mensen op te leiden. Zo heb ik vorig jaar stagiairs begeleid en help ik nu bij het opleiden van collega’s. De afgelopen jaren is ook ieder jaar een stagiair blijven hangen, wat aantoont dat het van beide kanten goed is bevallen. De tijd en energie die je erin steekt, zie je dan ook terug.”

Naast haar werk, handbalt Eva bij VZV op topniveau. “Qua werk-privé balans werkt De Hooge Waerder hier goed in mee. Wanneer ik eerder weg moet, omdat ik s ‘avonds een wedstrijd speel, wordt daar nooit moeilijk over gedaan. Ze vinden het juist supertof dat ik op hoog niveau sport en dragen daar graag aan bij. Zo moest iedereen uit mijn handbalteam persoonlijke sponsoren zoeken. Wij spelen namelijk door heel het land en in de topsport bij handbal moet je het financieel zelf regelen. Ik vind het daarom gaaf dat De Hooge Waerder mijn sponsor is. Ik ben onwijs blij dat deze combinatie mogelijk is en vind mijn werk net zo leuk als de handbal.”

Waardering van de klant
Op de RA afdeling houdt Eva zich voornamelijk bezig met klanten in het MKB. “Het contact met de klant is vaak persoonlijk en de mensen zijn heel toegankelijk. Dat maakt het werk erg prettig. We zitten in principe vaker bij klanten dan dat we op kantoor zijn. Dan gaan we met een team van gemiddeld vier naar de klant. Klanten vinden het fijn dat je er bent. Zowel op kantoor als bij klanten is alles laagdrempelig. Wanneer je na een opdracht van een klant hoort hoe fijn de samenwerking is geweest, geeft dat een fijn gevoel. Een goede band met de klant maakt het werken namelijk een stuk makkelijker.”

In de afgelopen twee jaar heeft Eva al mooie dingen mogen doen en heeft zij zichzelf goed kunnen ontwikkelen. De vraag waar zij het meest trots op is, vindt zij makkelijk te beantwoorden. “Ik ben trots op heel veel dingen en heb eigenlijk niet één groot succes. Wat ik leuk vind, is wanneer je voor het eerst de controle van de jaarrekening voor de klant uitvoert. Zij weten dan niet wat ze kunnen verwachten en wij nemen hen als team bij de hand in het gehele proces. Die uitleg wordt door klanten gewaardeerd en vind ik zelf ook leuk om te doen. Daarnaast ben ik trots op de waardering van klanten. Zo kreeg ik van een klant als feedback dat ik een fijn persoon ben om mee te werken, en of ik volgend jaar weer meekom. Dat is altijd fijn om te horen.”

 

DEEL DIT BERICHT