“In overleg was altijd alles mogelijk”

Ze is begonnen als telefoniste en via verschillende functies doorgegroeid naar de aangiftepraktijk. Dat is in het kort de carrière van Ina Boeree die in april al 38 jaar in dienst is bij De Hooge Waerder. Na zoveel mooie jaren heeft zij besloten per 1 mei te stoppen en te gaan genieten van haar vrije tijd. Een lange loopbaan dus, maar wat maakt dat zij het al die jaren zo naar haar zin heeft gehad bij De Hooge Waerder?

Hoe het allemaal begon
Ina woonde in Overijsel en is vanwege de liefde verhuisd naar Heemskerk. Maar hoe ben je eigenlijk terecht gekomen bij De Hooge Waerder? “Dat is wel een leuk verhaal. In 1979 leerde ik namelijk mijn man kennen. Hij woonde in Heemskerk en ik in Nijverdal dus wij moesten veel reizen om elkaar te zien. Na 5 jaar heen en weer te hebben gereisd, waren wij het zat en verhuisde ik naar Heemskerk. Dan ga je natuurlijk ook kijken naar een baan in de buurt. In Overijssel werkte ik bij een accountantskantoor, dus ook hier ben ik op zoek gegaan naar een soortgelijk bedrijf. Toen kwam Velser Belasting Adviesbureau (VBA) op mijn pad.”

In 1994 gingen Velser Belasting Adviesbureau en De Hooge Waerder samen en werd de naam omgezet naar hoe wij die nu kennen. Ina begon hier als telefoniste en is uiteindelijk gaan werken in de aangiftepraktijk. “Ik begon hier echt onderaan de ladder. Ik werkte als telefoniste en receptioniste, boekte de administratie in en destijds deden wij ook nog veel op de pons machine. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen. Eigenlijk alle aspecten van ons vak heb ik wel mee te maken gehad. Toen ik er wat langer werkte, mocht ik ook bij klanten op kantoor werken. Dat vond ik erg leuk om te doen. Sommige van die klanten zijn nu nog particuliere klant bij De Hooge Waerder. Ik kreeg steeds weer nieuwe mogelijkheden en in overleg was altijd alles mogelijk.”

Persoonlijke band met de klant
Momenteel werkt Ina in de aangiftepraktijk. De laatste 15 tot 20 jaar werkt zij op deze afdeling en staat zij veel in contact met haar klanten. “Klantcontact vind ik erg leuk. In de aangiftepraktijk heb je te maken met veel verschillende diensten. Zo krijg je te maken met erfbelasting, uitstelregelingen maar ook particuliere aangiftes pakken wij op. Hier komt veel klantcontact bij kijken. Dit jaar is het helaas wat minder, maar normaal gesproken ga je echt naar klanten toe. Bij sommige kom ik al 30 jaar en die zijn dan zo blij als je weer langs komt. Je merkt dat het echt wordt gewaardeerd. Ik heb ook vaak van klanten gehoord dat zij zich geen nummer voelen, maar een persoon. Daar doe je het natuurlijk voor en dat is ook de kracht van De Hooge Waerder.”

Naast haar werk in de aangiftepraktijk heeft Ina ook in de personeelsvereniging gezeten. Binnen De Hooge Waerder worden er namelijk veel activiteiten georganiseerd voor het personeel en daar heeft Ina met veel plezier haar bijdrage aan geleverd. “Ik heb 10 jaar in de personeelsvereniging gezeten en dat vond ik erg leuk om te doen. We hebben veel leuke activiteiten mogen organiseren, zoals sportavonden, spelletjesavonden, weekendjes weg en buitenlandse tripjes. Omwille van corona maak ik dat helaas niet meer mee, maar ik vind het wel heel leuk voor mijn collega’s dat die mogelijkheden er straks hopelijk weer zijn.”

Hoe nu verder
Met het afscheid van Ina, komt er natuurlijk een plekje vrij. De Hooge Waerder heeft een Junior Fiscalist aangenomen die de taken van haar zal gaan overnemen. “Ik zie dat er veel kansen liggen voor jongere mensen bij De Hooge Waerder. Je wordt goed begeleid en er zijn zoveel mogelijkheden om te groeien. We hebben een persoonlijk ontwikkelingsplan en hier wordt ook echt veel aandacht aan besteed. Ook zijn er super veel cursussen die je kunt volgen. Zelf heb ik destijds ook cursussen gevolgd over belasting en financiële planning. Als je wilt leren of verder wilt studeren is die mogelijkheid er zeker.”

Over het afscheid zelf heeft Ina nog niet echt nagedacht. Door de huidige situatie werken de meeste mensen thuis en is het lastig om dan wat leuks te organiseren. Op 1 mei zal Ina De Hooge Waerder gaan verlaten. Wat gaat zij hierna doen? “Ik heb lang getwijfeld of ik wel zou stoppen. Ik wilde misschien nog de 40 jaar volmaken, maar heb toch besloten dat niet te doen. Mijn man stopt aan het einde van dit jaar ook en in de winter willen we graag naar Portugal, als dat weer mogelijk is. Daarnaast wil ik lekker genieten van mijn vrije tijd en zal ik vaker mijn kleinkinderen bezoeken. Ik wil wel actief bezig blijven, maar toch met een beetje meer rust. Ik kijk terug op een hele mooie tijd bij De Hooge Waerder en ben trots dat ik deel heb uitgemaakt van dit leuke bedrijf”, aldus Ina.

Namens De Hooge Waerder willen wij Ina ook bedanken voor al haar werk en inzet de afgelopen 38 jaar en wensen wij haar veel geluk toe!

 

 

DEEL DIT BERICHT