“Je kunt hier open en eerlijk zijn en wordt ook écht begrepen”

Vijf jaar geleden verliet zij De Hooge Waerder om zichzelf buiten de accountancy verder te ontwikkelen. In die tussentijd heeft zij veel geleerd over het bedrijfsleven en het boekhoudpakket Exact Online. Inmiddels werkt Anika Jansen sinds 1 juni 2021 weer bij De Hooge Waerder als Medior Accountant. Benieuwd waarom zij heeft gekozen om terug te keren en wat zij in de tussentijd heeft geleerd?

Van accountancy naar het bedrijfsleven, en weer terug
Anika werkte als Junior Accountant bij De Hooge Waerder. Op haar 27ste besloot zij de stap te nemen om De Hooge Waerder te verlaten. Zij was nog jong en benieuwd naar wat zij verder kon leren bij andere bedrijven. “Eerst ben ik teruggekeerd naar mijn eerste werkgever in de accountancy. Al snel merkten wij beiden dat dit niet de juiste keuze was. Toen ben ik het bedrijfsleven ingegaan. Hier werkte ik als Assistent Financial Controller. Dit vond ik erg leuk, omdat je echt aan de andere kant zit. Hier heb ik veel geleerd en kwam ik ook voor het eerst in aanraking met Exact Online.”

Toch merkte Anika na een tijdje dat zij het contact met de klanten miste. “Ik werkte op dat moment alleen met interne contacten en de afwisseling met het klantcontact was er daardoor niet. Omdat ik toch meer in contact wilde staan met klanten maakte ik de stap naar een administratiekantoor. Op het moment dat ik daar werkte, zag ik steeds vacatures van De Hooge Waerder voorbijkomen die mij triggerden. Ik kon mijn draai niet vinden en heb uiteindelijk toch de stap gemaakt om terug te gaan.”

Waarom De Hooge Waerder?
Momenteel werkt Anika als Medior Accountant op het kantoor in Alkmaar. “Ik heb bewust gekozen om bij een ander filiaal te gaan werken. Hiervoor werkte ik op het kantoor in Heerhugowaard. Zo kom ik toch in een nieuwe omgeving met nieuwe collega’s, maar weet ik wel waar het bedrijf voor staat. Dat is wel wat ik heb gemist in de afgelopen vijf jaar. Daarnaast staat het belang van het personeel hier hoog in het vaandel. De Hooge Waerder vindt de balans tussen werk en privé heel belangrijk. Ik heb ondervonden dat ik dit ook nodig heb en dat wordt hier juist begrepen. Dat vind ik fijn.”

Daarnaast had Anika ook een andere reden om terug te keren naar De Hooge Waerder. “Ik vind het fijn dat ik hier open en eerlijk kan zijn. Je wordt hier echt in je kracht gezet. Door de hoge werkdruk bij mijn vorige werkgever werd het mij te veel. Dit heb ik in het sollicitatiegesprek bij De Hooge Waerder ook aangegeven. Je kunt dat soort dingen hier vertellen en daar word je ook in ondersteund. Ik vind het soms nog lastig om de planning te overzien en dan kan ik altijd naar mijn teammanager lopen om samen te kijken of mijn gevoel klopt.”

De conversie naar Exact Online
De ervaring die Anika heeft opgedaan bij haar vorige werkgevers met het boekhoudpakket Exact Online, kon zij direct toepassen bij De Hooge Waerder. “Voordat ik terug in dienst kwam, heeft DHW besloten om vierhonderd administraties, inclusief de hele historie over te zetten naar Exact Online. Ik ben al vrij snel gevraagd om deel te nemen in dit project, wat ik erg leuk vind! Veel administraties worden nu verwerkt in King Software. Met een externe partij zijn we nu bezig met de conversie van King Software naar Exact Online. In dit proces zijn we de conversietool veel aan het testen en verder ontwikkelen, zodat alles goed verloopt.”

Als Anika terugblikt, is zij blij met de stappen die zij heeft gemaakt. “Ik heb wel echt mijn kennis verrijkt. Ik kan mij nu nog beter verplaatsen in hoe het binnen het bedrijfsleven gaat en heb al aan mooie projecten gewerkt met Exact Online, waardoor ik dit hier ook kan toepassen. Doordat ik nu ook help bij het ontwikkelen van de conversietool, snap ik veel meer hoe zo’n softwarepakket is opgebouwd en waarom bepaalde dingen bijvoorbeeld niet kunnen. Het is leuk om die kennis met elkaar te delen en van elkaar te leren. Maar waar ik eigenlijk het meest trots op ben, is mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en de rust die ik weer terug heb gevonden. Ik merk dat ik nu een stuk blijer ben en ik hier bij De Hooge Waerder goed op mijn plek zit.”

 

DEEL DIT BERICHT