“Ons vernieuwde kantoor Beverwijk wordt een ontmoetingsplek waar collega’s samen komen.”

Meegroeien in een bedrijf. Dat is wat Mathijs van Hooff, Senior Accountant en Relatiebeheerder bij De Hooge Waerder, heeft ervaren. Vanaf het begin van zijn carrière werkt hij bij De Hooge Waerder en zit hij hier goed op zijn plek. En dat blijft voorlopig ook zo met een groeiende klantenportefeuille én een nieuwe, frisse uitstraling voor kantoor Beverwijk.

Van stagiair naar Senior Accountant
Mathijs is begonnen als stagiair en werkt nu als Senior Accountant / Relatiebeheerder bij De Hooge Waerder. “Vanaf het begin van mijn carrière ben ik hier al werkzaam. Destijds moest ik stagelopen vanuit het hbo en ben ik gaan kijken naar kantoren waar dit mogelijk was. Ik koos hierbij voor het vakgebied accountancy om te ervaren of dit bij mij zou passen. Hetgeen mij gelijk aansprak bij De Hooge Waerder was het kleinschalige en het persoonlijke contact. Daarnaast kom ik zelf uit Beverwijk dus was het een win-win situatie.”

Nu, 8,5 jaar later, is hij doorgegroeid binnen het bedrijf en werkt hij er nog steeds met veel plezier. “Je begint als stagiair natuurlijk altijd bij de basis. Nu ik Senior Accountant ben, zit ik veel meer op het relatiebeheer. Ik heb dagelijks contact met klanten en door feeling te behouden, stel ik zelf nog de grote jaarrekeningen samen. Als Senior Accountant sta ik echt naast de klant en heb ik voornamelijk een adviserende rol. Ook ben ik er trots op dat ik inmiddels als volwaardig relatiebeheerder binnen De Hooge Waerder wordt gezien. Ik ben de eerste persoon binnen mijn functie die het gesprek met een prospect aan gaat tot het uitbrengen van de offerte. Uiteindelijk kan ik deze nieuwe klant ook zelf bedienen. Doordat ik deze kansen heb gekregen bij De Hooge Waerder, heb ik mijzelf kunnen doorontwikkelen tot de positie waar ik nu sta.”

The sky is the limit
Niet alleen Mathijs is door de jaren heen gegroeid. Ook kantoor Beverwijk heeft flinke sprongen gemaakt. “De afgelopen 5 jaar zijn we erg gegroeid in klantomvang en zijn er een
aantal grotere klanten bij gekomen. Het varieert bij wijze van de slager op de hoek tot aan grote vastgoedbedrijven, allemaal behoren zij tot onze klantenportefeuille. Van oudsher bedienden wij voornamelijk de regio Beverwijk, Velsen en IJmuiden. Nu zie je ook de verschuiving in klanten richting de Randstad.”

Nieuwe klanten komen vooral via mond-tot-mond reclame. In de regio Alkmaar is De Hooge Waerder echt een begrip, nu worden ze dat ook steeds meer in de regio Haarlem en Amsterdam. “Persoonlijk vind ik dit erg leuk. Je merkt dat het in die regio er anders aan toe gaat dan in de kop van Noord-Holland. De ondernemers steken anders in elkaar en zijn vaak directer in hun aanpak. Daarbij hebben zij natuurlijk financieel advies van hun Accountant nodig.”

Dat is ook wat Mathijs zo aanspreekt, die diversiteit aan klanten. “Daardoor komt echt alles op je pad. De werkzaamheden zijn nooit gelijk aan elkaar dus je doet geen dag hetzelfde. Bij grote kantoren voer je vaak dezelfde soort opdrachten uit of je hebt één bepaald type bedrijf in je portefeuille. Dat is bij ons dus heel anders. Ze zeggen wel eens ‘The sky is the limit’, dat is bij De Hooge Waerder echt het geval. Als je aantoont dat je iets wilt en kan, wordt er alleen maar gestimuleerd om door te groeien.”

Fijne werkplek
Sinds kort is het kantoor in Beverwijk vernieuwd. Zes weken geleden is men begonnen met de verbouwing van het pand en inmiddels is dit door de aannemer opgeleverd. “We twijfelden al een lange tijd om dit kantoor te gaan verbouwen. Doordat de meeste collega’s thuis werkten vanwege de corona maatregelen, is de verbouwing in een stroomversnelling gekomen. We hebben het kantoor echt een andere stijl gegeven. Met andere kleuren en nieuw meubilair krijg je een uitstraling die motiveert om te werken. Met een open keuken en lounge gedeelte wordt het kantoor daarnaast ook een open ruimte waar collega’s samen komen.”

Doordat de corona regels weer wat zijn versoepeld kunnen de medewerkers bij De Hooge Waerder steeds vaker naar kantoor komen. Dit gaat in goed overleg met de collega’s en er wordt geprobeerd om met iedereen rekening te houden. “Met de corona maatregelen in acht genomen, hebben we diverse flexplekken gecreëerd in onze kantoortuin. Daarnaast hebben we ook een aantal kleine kantoortjes waar medewerkers zich in kunnen terugtrekken. Zo wordt die mix van reuring en afgezonderd werken gefaciliteerd. De bureaus zijn verstelbaar waardoor je makkelijk kunt wisselen van werkplek of het staand en zittend werk kunt afwisselen. We zijn niet het standaard accountancy kantoor dat mensen misschien in hun hoofd hebben. Deze uitstraling geeft extra vrijheid en weer nieuwe energie om je werk te doen.”

Mathijs van Hooff is Senior Accountant en Relatiebeheerder voor mkb-ondernemers en is al 8,5 jaar werkzaam bij De Hooge Waerder.

 

DEEL DIT BERICHT