“Ze begrijpen hoe belangrijk het is dat jij je gezond en vitaal voelt”

Wie vitaal en gezond is, werkt vaak met meer energie en plezier. Daarom wordt er bij De Hooge Waerder veel aandacht besteed aan de vitaliteit van hun werknemers. Ook voor Edith, Officemanager bij De Hooge Waerder, is vitaliteit een belangrijk onderwerp. Naast haar werk is zij veel bezig met sport en bewegen. Zij neemt dan ook graag deel aan de sportactiviteiten die De Hooge Waerder regelmatig organiseert.

Een echte regelaar
“Ik heb hiervoor 20 jaar in een andere branche gewerkt. Door verschillende omstandigheden heb ik mij omgeschoold naar de administratieve kant. In de baan die ik toentertijd had, vond ik geen nieuwe uitdaging meer.” Toen haar vriendinnen, die al jaren bij De Hooge Waerder werken, haar attendeerde op de functie van Officemanager, was de keuze snel gemaakt. Van nature is Edith een echte regelaar. Ze vindt het leuk om te organiseren en ervoor te zorgen dat zaken goed zijn geregeld.

In januari dit jaar is zij gestart als Officemanager op het kantoor in Heerhugowaard. “Bij mijn eerste sollicitatiegesprek voelde het al gelijk goed. We hadden een fijn gesprek en ik voelde me goed bij de organisatie. Toen ik begon, waren de kantoren nog halfleeg vanwege de pandemie, maar dat is gelukkig nu niet meer zo. Kantoor Heerhugowaard is een heel gezellig kantoor. Dat maakt dat er geen dag is waarop ik met tegenzin naar mijn werk ga, ik heb het oprecht erg naar mijn zin.”

Vitaliteit op de werkvloer
Naast dat Edith het leuk vindt om van alles te regelen, houdt ze er ook van om te sporten en in beweging te zijn. “Zelf sport ik twee tot drie keer in de week en ook mijn kinderen doen veel aan sporten. Toen ik hoorde dat er workshops en trainingen werden georganiseerd in aanloop naar de Dam tot Dam loop, was ik meteen enthousiast. Zelf heb ik de Dam tot Dam loop dit jaar niet gelopen, maar ik heb wel meegedaan met de trainingen en een aantal workshops, die superleuk waren. Zo kregen we tijdens de hardlooptrainingen adviezen voor een goede warming-up en cooling down en werd er gelet op je techniek en loophouding. De workshops heb ik niet allemaal gevolgd, maar die over voeding en maximaal presteren was interessant en leerzaam.”

Vitaliteit vindt De Hooge Waerder erg belangrijk. Daarom wordt er ook gepromoot om mee te doen aan verschillende activiteiten binnen en buiten De Hooge Waerder. “Afgelopen mei hebben we met een klein groepje meegewandeld in IJmuiden met ‘De Vissenloop’. De Hooge Waerder sponsorde dit evenement en de opbrengst daarvan was dit keer voor het goede doel, KWF. Zelf vind ik sport erg leuk, dus waar ik kan, haak ik bij de sportieve activiteiten graag aan. Het is fijn dat De Hooge Waerder dit soort activiteiten initieert.”

De juiste balans
Naast dat vitaliteit hoog op de agenda staat, wordt er ook veel aandacht besteed aan de werk-privé balans binnen De Hooge Waerder. “De balans werkt voor mij uitstekend. Ik merk zelf dat wanneer de balans niet in orde is, het op het werk ook minder gaat. En dat is iets wat ze hier ook goed begrijpen. Als er iets in je privésfeer is, wordt er altijd met je meegedacht. Er is dan ook oprechte interesse hoe het met je gaat en ze begrijpen hoe belangrijk het is dat jij je gezond en vitaal voelt.”

Edith werkt nog niet heel lang bij De Hooge Waerder, maar ze voelt zich wel al helemaal op haar plek. “Toen ik hier kwam werken, wist ik eigenlijk nog niet veel van de organisatie. Ik ben er vrij blanco in gegaan en het heeft me dan ook blij verrast. Het is een superfijne organisatie om in te werken. De insteek vanaf het begin was dat ik het kantoor in Heerhugowaard mijn eigen zou gaan maken. Nu, iets meer dan een half jaar later, is dat ook wel echt gelukt en dat is iets waar ik trots op ben.”

 

Edith Hoogendijk

DEEL DIT BERICHT