Vacature: Senior Fiscalist

Senior Fiscalist

Heb jij antwoord op nagenoeg alle fiscale vraagstukken van onze klanten? Ben je daarnaast een echte relatiebeheerder die interne en externe klanten aan zich kan binden? En heb je de ambitie om op termijn Partner te worden? Dat is mooi, want die combinatie bieden wij jou in de rol van Senior Fiscalist bij De Hooge Waerder.

Waarom deze vacature zo interessant is? 

Je hebt al heel wat jaren ervaring op fiscaal gebied en krijgt nog elke dag energie van alle klanten die jij kunt helpen met hun fiscale vraagstukken. Je bent de beste in het verder optimaliseren van fiscale pragmatische adviezen en samen met de rest van het team ben je verantwoordelijk voor alle (complexe) aangiften en herstructureringen. Je zorgt voor een goede planning en optimale bediening van de klantenportefeuille en monitort de kwaliteit en resultaten van opdrachten. 

Als Senior Fiscalist bij De Hooge Waerder hou jij je niet alleen bezig met de MKB klanten die jou vanzelfsprekend weten te vinden, maar ga jij ook zelf actief op zoek naar die klanten. Je bent een echte verbinder die sterk is in het opbouwen van in- en externe lange termijn relaties. Je bent een fijne gesprekspartner en zoekt de klanten graag op, waarbij je alert bent op nieuwe mogelijkheden en kansen. Daarnaast ben je ook (mede)verantwoordelijk voor de ontwikkeling en coaching van 12 betrokken collega’s. Kortom, afwisseling genoeg!

Jij weet als geen ander een band op te bouwen met jouw klanten en helpt de klanten niet alleen met wat er nu speelt, maar kijkt ook vooruit. Wat kan je nu voor ze betekenen zodat ze daar in de toekomst profijt van hebben. 

Door jouw kennis en ervaring help je De Hooge Waerder verder te groeien en zorg je niet alleen voor je eigen ontwikkeling, maar ook voor die van je collega’s. Dat doe je onder andere door 4 x per jaar de voortrekker te zijn van het Fiscaal overleg. 

In de rol van Senior Fiscalist rapporteer je aan de partnergroep. 

Afhankelijk van jouw woonplaats, jouw kennis en ambitie, kom je te werken in Alkmaar, Beverwijk of Haarlem. Welke locatie het ook wordt, je komt terecht in een leuk, hecht team waarin de klant echt centraal staat. Maak alvast kennis met een aantal collega’s zoals Gerhard Kraij uit Haarlem en Henk-Jan de Bruin in Alkmaar. Stuur ze gerust een bericht om kennis te maken. 

Wat bieden wij jou? 

Binnen De Hooge Waerder krijg je direct veel verantwoordelijkheid in je functie. Je staat in contact met je eigen klanten en kunt zelf initiatieven nemen. Ontwikkeling en doorgroeien gaat op basis van jouw persoonlijke behoeftes. Heb jij de ambitie om partner te worden? Dan bespreken we graag hoe jij dat traject vorm wilt geven.

Verder bieden we jou: 

 • Een prima salaris passend bij deze functie en jouw kennis en ervaring
 • De optie om op termijn Partner te worden
 • De mogelijkheid om interne opleidingen te volgen
 • Werken in een hecht en collegiaal team
 • 28 vakantiedagen op fulltime basis en 8% vakantiegeld
 • Collectieve zorgverzekering, pensioen en korting bij diverse sportscholen
 • Flexibele werktijden én een goede balans tussen werk en privé
 • Bijdrage aan jouw gezondheid door middel van een vitaliteitsworkshop, mindfulness op de werkvloer of een preventief medisch onderzoek 
 • Sportieve activiteiten zoals deelname aan de Alkmaar City Run of de Dam tot Damloop (zodra dit weer kan)

Wie ben jij? 

Je bent communicatief zeer vaardig en het mag duidelijk zijn dat we iemand zoeken die heel nauwkeurig werkt en beschikt over een prima analytisch en cijfermatig inzicht. Je kan goed samenwerken met anderen, neemt je verantwoordelijkheid, bent vastberaden en gaat een conversatie niet uit de weg.  Je bent commercieel gedreven en durft knopen door te hakken. Verder ben je in staat zelfstandig en oplossingsgericht te handelen. 

Als persoon straal je een senioriteit uit en ben je iemand die makkelijk nieuwe zakelijke relaties aangaat, maar die ook zorgt voor het onderhouden van deze zakelijke relaties op de lange termijn. Jij weet (nieuwe) klanten te vinden, maar zij weten ook jou te vinden. Je bent een ervaren fiscaal leider en vindt het een uitdaging om ervoor te zorgen dat collega’s het beste uit zichzelf halen waardoor de organisatie excelleert. 

Verder beschik jij over: 

 • Een afgeronde wo-opleiding richting Fiscale Economie of Fiscaal recht aangevuld met een afgeronde RB opleiding;
 • Minimaal 10 jaar fiscale werkervaring;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het MS Office pakket;
 • Affiniteit met automatisering op het gebied van financiele en administraties en rapportages;
 • Een grote mate van overtuigingskracht, een aanstekend enthousiasme en een gezonde dosis nuchterheid.

Direct solliciteren of meer informatie? 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature, stuur dan je cv via de solliciteerbutton voor een vrijblijvende kennismaking. Wil je eerst meer informatie? Geen probleem. Neem contact op met Gerhard Kraij, Partner Belastingadviseur, via 06-24858343. 

Wie zijn wij? 

De Hooge Waerder is een allround dienstverlener en bestaat al ruim 40 jaar. Op onze vestigingen in Alkmaar, Beverwijk, Heerhugowaard, Haarlem en Amsterdam werken ongeveer 150 collega’s. Op alle locaties hebben wij een grote en gevarieerde klantenportefeuille. Voornamelijk MKB maar ook grote ondernemingen en internationale bedrijven behoren tot onze klantenkring. 

Ondernemers kunnen bij ons terecht voor al hun vraagstukken. Omdat we energie krijgen van het vertrouwen van onze klanten. Omdat we ondernemers willen ontzorgen, bijstaan en begeleiden op hun pad. Omdat we trots zijn op de kennis en kunde waarmee we dat doen. Wil je meer weten over De Hooge Waerder? Bekijk dan onze website.

Plaats: Alkmaar/Beverwijk/Haarlem

Opleiding: WO

Tijd: 32-40 uur

Solliciteer nu!

Door verder te gaan met het versturen van dit formulier bevestig je akkoord te gaan met onze privacy verklaring.

Deel deze vacature

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Geen passende vacature gevonden?

Schrijf je in voor onze job alert en ontvang als eerste onze nieuwe vacatures

Door verder te gaan met het versturen van dit formulier bevestig je akkoord te gaan met onze privacy verklaring.